ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Терин»Терин със сметана, маскарпоне и плодове

Терин със сметана, маскарпоне и плодове

Терин със сметана, маскарпоне и плодове
Снимка: Веселина Константинова
21/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Колкото и да се въздържаме, едва ли ще можем да устоим на този маскарпонен десерт"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте с миксер маскарпонето. Добавете към него заквасената сметана и пудрата захар, продължете да разбивате до получаване на пухкав крем.

Разтворете желатина, спазвайки указанията на пакета. Прибавете го към крема, като отново разбърквате.

От захарта и 200 мл вода сварете захарен сироп.

Разрежете готовите блатове през средата на две. Леко ги сиропирайте.

В подходяща форма сложете единия блат. Отгоре наредете от плодовете. Сложете втори блат, притиснете леко.

Сипете крема, заравнете и добавете още плодове. Оформете терина. Отгоре сложете блат, плодове и завършете с последното четвърто парче блат.

Намажете отгоре с крем и подредете плодове за завършете. Полейте с останалия разтворен желатин. Накрая поръсете с топинга от горски плодове.

Гарнирайте терина отвсякъде с предварително настъргания шоколад. Оставете терина в хладилник за няколко часа, за да стегне.

Теринът със сметана, маскарпоне и плодове е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: