Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Маринован свински дроб с праз и лук

Маринован свински дроб с праз и лук

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Маринован свински дроб с праз и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"За по-малко от час може да направите любимото бирено мезе - добре овкусен свински дроб с лук"

Необходими продукти

  • свински дроб - 800 г
  • праз - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб трябва да бъде добре измит, почистен и нарязан на колелца.

Сложете го в купа и сипете прясното мляко. Нека престои за 120 минути.

През това време нарежете праза на кръгчета, а лука - на полумесеци. Извадете маринования дроб и попийте излишната течност.

Подгответе тава за печене. Сипете в нея олио, сложете дроба, лука и праз. Полейте с виното. Разбъркайте.

Сложете маринования свински дроб с праз и лук да се пече до готовност.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: