Начин на приготвяне
Пилешкото нарежете на ивици, овкусете със сол, черен пипер и риган. В тиган ги запечете за кратко. Към тях прибавете чесъна, маслото и гъбите. Гответе за кратко и сипете виното.
Сварете пастата в подсолена вода до готовност. Трябва да бъде ал денте. Към гъбите и месото добавете сметаната. Оставете виното да се изпари и да овкуси продуктите.
Когато талиателите са готови и поставете при сметановия сос. Разбъракйте и оставете за минута-две. Разклатете тигана, за да разбъркате.
Увеличете за кратко огъня, за да може сосът за пастата да се сдобие с желаната гъстота.
При сервиране поръсете талиателите с пилешко филе и сметанов сос с пармезан и се насладете.