Ezine.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с пилешко филе и сметанов сос

Талиатели с пилешко филе и сметанов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Талиатели с пилешко филе и сметанов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • талиатели - 220 г
  • готварска сметана - 150 г
  • краве масло - 1 с.л. меко
  • пилешко филе - 1 бр. или пържола от бут без кожа
  • гъби - 100 г горски гъби /или други/
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • риган - 2 щипки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото нарежете на ивици, овкусете със сол, черен пипер и риган. В тиган ги запечете за кратко. Към тях прибавете чесъна, маслото и гъбите. Гответе за кратко и сипете виното.

Сварете пастата в подсолена вода до готовност. Трябва да бъде ал денте. Към гъбите и месото добавете сметаната. Оставете виното да се изпари и да овкуси продуктите.

Когато талиателите са готови и поставете при сметановия сос. Разбъракйте и оставете за минута-две. Разклатете тигана, за да разбъркате.

Увеличете за кратко огъня, за да може сосът за пастата да се сдобие с желаната гъстота.

При сервиране поръсете талиателите с пилешко филе и сметанов сос с пармезан и се насладете.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: