ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен Сладолед»Домашен млечен сладолед с подсладител

Домашен млечен сладолед с подсладител

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k663
Домашен млечен сладолед с подсладител
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
22/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Направо си ни е слабост домашният сладолед"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната с прясното мляко заедно с ванилията. Предварително цепнете шушулката на две, за да ароматизира сместа по-добре. Сместа не трябва да завира, имайте го предвид.

Разбийте жълтъците и внимателно ги сипете към млечната смес. Добавете стевията и бъркайте сместа на слаб огън за 10-тина минути (или на водна баня, за да избегнете пресичането на жълтъците).

В крайна сметка се получава по-рядък крем, който се излива в машина за сладолед или съд, подходящ за замразяване. Не трябва да се получава дебел пласт - дебелината е максимум 3 см. Охладете и махнете ваниловата шушулка.

Замразете млечния сладолед за 12 часа, като го разбърквате периодично, за да не се образуват кристалчета. Ако ползвате машина за сладолед, не е необходимо, защото тя изпълнява тези функции. Щом сладоледът стегне, вече е готов и за консумация.

Ако има кристали, може да го разбиете в белндер преди да го сервирате. Сладолът е много нежен и лек, а липсата на захар не се усеща по никакъв начин.

Домашният млечен сладолед с подсладител е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: