Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Пържени ребърца по сечуански

Пържени ребърца по сечуански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържени ребърца по сечуански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4
"Свински ребърца с предизвикателно вкусен сос, които обещават истинска кулинарно пиршество"

Необходими продукти

  • свинско месо - гърди с кост 1 кг.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • соев сос - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • сос - лют 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • кетчуп - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото заедно с костите се нарязва на продълговати парченца, заливат се с вода и след кипване се варят 30 мин.

Продуктите за марината соев сос 2 с. л. , захар 1 с. л. , оцет 1 с. л. , лютия сос половин чаена лъжичка джинджифил се сместват и в нея се накисват сварените и отцедени ребърца за 10 - 15 мин, след което се изпържват за 3 - 4 мин.

За соса - лука, чесъна и джинджифила се запържват за 2 - 3 мин, добавят се всички останали съставки, разбърква се и се изключва.

Ребърцата се слагат в соса, захлупват се и се оставят да престоят около 15 мин.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Саня
Саня
Аз го слагам в маринатата
27.10.2012 14:02
КА
КА
а бялото вино?
26.10.2012 17:42
КА
КА
А кетчупа къде се слага-в марината или в соса?
26.10.2012 17:39
Цец
Цец
Много вкусно ми звучи, мисля да пробвам. Само малко не ми става ясно как 1 кг. ребра ще ги накисна за 15 мин. в 3 с.л марина :?
03.10.2012 16:00
1
Emil
Emil
Рецепта-убиец!Пробвана нееднократно и станала любима на фамилията
30.03.2012 20:28
1