Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Картофи, пълнени с бекон, кайма и кашкавал

Картофи, пълнени с бекон, кайма и кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Картофи, пълнени с бекон, кайма и кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Тези чудесни пълнени картофи ще се харесат със сигурност на всекиго"

Необходими продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • кайма - 400 г
  • кашкавал - около 150 г
  • бекон - 150 г
  • домати - 1 бр. добре узрял
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 3 клонки, прясна + за поръсване
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измийте и разрежете наполовина. Сварете ги във вода, в която сте сложили щипка сол. Хубаво е да ги запазите да са по-твърди. Щом се сварят, махнете от водата.

Лука обелете и нарежете на дребно. Обелете домата и настържете на ренде.

Изпържете лука до придобиване на златист цвят. Прибавете доматите и бекона. Гответе около минута, а после сложете и каймата. Раздробете я да стане да трохи. Овкусете с подправките и листенца мащерка.

Оставете на котлона до изпаравяне на течността. През това време направите картофени лодки, премахвайки вътрешността на картофите.

Може да я сложите към плънката или да я отделите за приготвяне на нежно картофено пюре.

Напълнете картофите с плънката, отгоре настържете кашкавал и запечете на фурна на 200 градуса до готовност и златист загар.

Изключително вкусни картофи, пълнени с бекон, кайма и кашкавал!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: