Начин на приготвяне
Картофите измийте и разрежете наполовина. Сварете ги във вода, в която сте сложили щипка сол. Хубаво е да ги запазите да са по-твърди. Щом се сварят, махнете от водата.
Лука обелете и нарежете на дребно. Обелете домата и настържете на ренде.
Изпържете лука до придобиване на златист цвят. Прибавете доматите и бекона. Гответе около минута, а после сложете и каймата. Раздробете я да стане да трохи. Овкусете с подправките и листенца мащерка.
Оставете на котлона до изпаравяне на течността. През това време направите картофени лодки, премахвайки вътрешността на картофите.
Може да я сложите към плънката или да я отделите за приготвяне на нежно картофено пюре.
Напълнете картофите с плънката, отгоре настържете кашкавал и запечете на фурна на 200 градуса до готовност и златист загар.
Изключително вкусни картофи, пълнени с бекон, кайма и кашкавал!