Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани крилца, пълнени с кашкавал и бекон

Панирани крилца, пълнени с кашкавал и бекон

Панирани крилца, пълнени с кашкавал и бекон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Страхотно бирено мезе, което е страшно вкусно"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 10 броя (само тяхната средна част)
  • мариновани гъби - 50 грама
  • кисели краставички - 3 броя
  • кашкавал - 100 грама
  • бекон - 100 грама
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • Панировка
  • брашно - 100 грама
  • галета - 200 грама
  • яйца - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта използвайте само средната част на пилешките крилца.

Направете прорез на месото, достигайк до кокала. Внимателно отлепете месото с помощта на пръстите го избутайте, за да стигне до другия край. След това обърнете месото, за да отиде кожата от вътрешната му страна.

Оформя се нещо като джобче, висящо на двете тънки кокалчета на крилцето. ПОсоелте отвън.

Наситнете продуктите за плънката и ги овкусете с черен пипер.

Гребвайте с малка лъжичка от плънката и напълнете хубаво джобчетата - внимавайте да не се отдели месото от кокалите.

След това панирайте крилцата в брашното, след това потопете в разбитите яйца и накрая оваляйте хубаво в галета.

Загрейте олио и изпържете крилцата до готовност. Отцедете пърженото пиле върху кухненска хартия и увийте фолио около кокалчетата.

Панираните крилца, пълнени с кашкавал и бекон са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: