Начин на приготвяне
Първо загрейте водата/зеленчуковия бульон и поддържайте гореща на котлона. Гъбеният бульон ще засечи аромата на манатарките, така че не го използвайте.
Наситнете лука и го запържете в загретия зехтин. Добавете нарязаните гъби и след няколко минути прибавете и ориза. Ако желаете, запържете ориза за 2 минути или директно налейте виното.
Бъркайте около 2-3 минути, за да се изпари алкохолът. С непрекъснато разбъркване добавете бульона на 2-3 пъти. Докато оризът не усвои течността, не прибавяйте следващата.
Овкусете с лъжичка сол. След 15-тина минути оризът е сварен и кремообразен. Все пак погледнете указанията на опаковката му и ги спазвайте, включвайки в посочените минути и тези преди наливането на бульона.
Настържете половината от трюфела към горещото ризото. Добавете магданоза, половината пармезан и маслото.
Поръсете страхотното ризото, като поръсите с останалия пармезан и още трюфел.
Ризотото с гъби и черен трюфел е готово.