Торта Черен трюфел

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Торта Черен трюфел1 / 2
04/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8-10 парчета
"Стилен и изискан десерт, който впечатлява с визия и вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • шоколад - 500 г натурален
  • шоколад - 150 г бял
  • прясно мляко - 125 мл
  • сметана - 500 мл
  • брашно - 60 г
  • бакпулвер - 10 г
  • галета - 100 г
  • шоколад - 100 г течен
  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете леко размекнатото масло. Галетата, брашното и бакпулвера се смесват и се прибавят към сместа заедно с течния шоколад. Разбъркайте внимателно до хомогенност и прехвърлете сместа в намазнена тавичка за печене.

Дебелият блат се пече за около 15 минути на добре загряна на около 200 градуса фурна. След това намалете градусите на 180 и доизпечете за още 20 минути.

За да приготвите крема смесете сметаната и млякото и ги сложете да заврят. Натрошете шоколадите в голям съд, долейте горещото мляко и разбъркайте, докато се хомогенизират.

Разрежете изпеченият блат на 3 части, слепете ги с крем, като отгоре намажете тортата добре с крем. Заделете част от него (около 1/4). Сложете тортата Трюфел за 1 нощ в хладилник, за да се стегне. След това разтопете леко заделения крем на водна баня и залейте върху тортата.

Рейтинг

4.9
520
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мар
Мар
Да бяхте писали " за блата:..."
"за крема:.....",та да не се задават тези въпроси...
17.09.2014 21:16
1
Ani
Ani
Благодаря
12.05.2012 12:33
Рос
Рос
каквато искаш галета май, но аз ползвам обикновена, готова, купена и сметана течна
11.05.2012 21:57
1
1
Ани
Ани
Сметаната течна е
11.05.2012 11:10
Ani
Ani
Имам въпрос галетата от хляб ли ? Или има цпециялна за сладкиши :(
11.05.2012 11:01
маги
маги
Много ясно пише кой шоколад да се смеси с млякото. Натрошете шоколадите.(всички)
14.09.2011 11:40
силвия
силвия
Извинявам се, видях къде е течния шоколад.
04.09.2011 17:57
силвия
силвия
Какъв течен шоколад ? И после за крема, кой шоколад да натрошим и добавим към горещото мляко - натуралния, белия или черния ? Много не точна рецепта.
04.09.2011 17:56