Ezine.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Сръбски банички-бюреци

Сръбски банички-бюреци

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Сръбски банички-бюреци
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Поднесете още топли тези банички-бюреци - наслаждавайте им се на закуска, обяд или вечеря"

Необходими продукти

  • кори за баница - 500 г сръбски точени
  • яйца - 3 бр. кокоши
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • краве сирене - 400 г твърдо
  • вода - 200 мл топла
  • краве масло - 100 г
  • за заливката
  • прясно мляко - 50 мл краве
  • яйца - 3 бр. кокоши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете удобна купа и в нея чукнете яйцата, разбийте ги с помощта на телена бъркалка. добавете бакпулвера, водата и сиренето, начупено предварително. Хубаво разбъркайте.

Разтопете маслово на котлон, мирковълнова или на водна баня. Разопаковайте корите за баница. Поставете първата на работната повърхност, нанесете масло и 1-2 с.л. от плънката за бюрека.

Завийте на фитил, а после на охлювче. По този начин процедирайте и с останалите кори. Затоплете фурната на 200 градуса. Подредете готовите банички върху хартия за печене.

Следва да приготвите заливката. В купа разбийте яйцата с млякото. Залейте витите банички и оставете за 15 мин. да поемат сместа.

Изпечете сръбската баница до готовност, около 30-40 мин. на 180 градуса. Щом стане готова, напръскайте с малко студена вода и завийте с кърпа. Оставете я да отлежи за 10 мин.

Поднесете сръбските банички-бюреци, разделени в чинийки. Чудесни са за закуска, обяд или вечеря.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: