Начин на приготвяне
Вземете удобна купа и в нея чукнете яйцата, разбийте ги с помощта на телена бъркалка. добавете бакпулвера, водата и сиренето, начупено предварително. Хубаво разбъркайте.
Разтопете маслово на котлон, мирковълнова или на водна баня. Разопаковайте корите за баница. Поставете първата на работната повърхност, нанесете масло и 1-2 с.л. от плънката за бюрека.
Завийте на фитил, а после на охлювче. По този начин процедирайте и с останалите кори. Затоплете фурната на 200 градуса. Подредете готовите банички върху хартия за печене.
Следва да приготвите заливката. В купа разбийте яйцата с млякото. Залейте витите банички и оставете за 15 мин. да поемат сместа.
Изпечете сръбската баница до готовност, около 30-40 мин. на 180 градуса. Щом стане готова, напръскайте с малко студена вода и завийте с кърпа. Оставете я да отлежи за 10 мин.
Поднесете сръбските банички-бюреци, разделени в чинийки. Чудесни са за закуска, обяд или вечеря.