Големи еклери с крем

НикиНики
Новак
120
386
1k
5
18/03/2021
"Финият и нежен вкус на тези еклери с крем ще добави една голяма доза щастие и сладост във вашия ден"
Приготвяне80 мин.
Готвене70 мин.
Общо150 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 150 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • брашно - 1 1/2
  • яйца - 6бр.
  • шоколад - 1 бр.
  • За крема
  • извара - 200 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра захар - 100 г
  • орехи - натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме млякото на котлона, след това добавяме брашното при непрекъснато бъркане.

Щом се сгъсти, отнемаме от котлона и охлаждаме леко.

Добавяме яйцата едно по-едно и бъркаме, докато се получи гладка смес.

В голяма тава поставяме хартия за печене и с помощта на лъжица слагаме от сместа.

Печем еклерчетата в предварително загрята фурна на 180°C за около 30-40 минути.

Разбиваме сметаната с пудрата захар и добавяме изварата.

Разбъркваме до получаването на гладка смес.

С помощта на шприц пълним еклерите. На водна баня разтапяме шоколада и го разливаме върху еклерите с крем.

Поръсваме с орехите.

Оставяме да стегне шоколадът и може да поднесете големите еклери с крем.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар