Начин на приготвяне
Първо наситнете моркова и лука, след което ги запържете в загрятото олио. Добавете каймата и запържете, като разбърквате добре. Налейте червеното вино, което ще придаде много добър аромат на ястието.
Добавете на няколко пъти нарязаното зеле, като разбърквате. Макар, че зелето ще си пусне течност, добавете малко гореща вода. Овкусете със сол, дафинов лист, черен и червен пипер.
Щом ястието е почти готово, добавете пресования чесън и поръсете с прясно нарязан магданоз.
По желание добавете и малко ким, но в този случай, не добавяйте дафинов лист и намалете количеството на чесъна. В противен случай, ароматите ще са много силни и може да не стане толкова вкусно.
Варете до готовност и поднесете зелето с кайма топло. Рецептата може да се приготви и без кайма - в този случай не добавяйте вино.
Прясното зеле с кайма в тенджера е много вкусно.