Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Прясно зеле с бекон и кайма в тенджера

Прясно зеле с бекон и кайма в тенджера

Прясно зеле с бекон и кайма в тенджера
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ароматът на бекон прави това семпло ястие много вкусно Опитайте и ще се убедите"

Необходими продукти

  • телешка кайма - 250 грама
  • бекон - 100 грама
  • зеле - 1 малка глава
  • вода - 100 мл
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете зелето, а бекона нарежете на малки парченца.

В подходяща тенджера загрейте олиото и запържете бекона за около 5 минути.

Извадете бекона и в същата мазнина запържете каймата, докато се раздроби и стане на трохи - около 10-тина минути.

Прибавете зелето в тенджера, налейте вода и овкусете със сол и пипер. Похлупете и гответе около 20-тина минути.

Накрая върнете пържения бекон и гответе още 15 минути, като вече премахнете капака.

Щом течността се изпари, ястието е готово. Поръсете с прясно нарязан магданоз и поднесете.

Прясното зеле с бекон и кайма в тенджера е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: