Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Прясно зеле с кайма в тенджера

Прясно зеле с кайма в тенджера

EminaEmina
Новак
14154
15/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация от вкусове и аромати е това прясно зеленце с кайма"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • кайма - 300 грама
  • червено вино - 30 мл
  • лук - 1 средно голяма глава
  • моркови - 1 средно голям
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 30 мл
  • дафинов лист
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо наситнете моркова и лука, след което ги запържете в загрятото олио. Добавете каймата и запържете, като разбърквате добре. Налейте червеното вино, което ще придаде много добър аромат на ястието.

Добавете на няколко пъти нарязаното зеле, като разбърквате. Макар, че зелето ще си пусне течност, добавете малко гореща вода. Овкусете със сол, дафинов лист, черен и червен пипер.

Щом ястието е почти готово, добавете пресования чесън и поръсете с прясно нарязан магданоз.

По желание добавете и малко ким, но в този случай, не добавяйте дафинов лист и намалете количеството на чесъна. В противен случай, ароматите ще са много силни и може да не стане толкова вкусно.

Варете до готовност и поднесете зелето с кайма топло. Рецептата може да се приготви и без кайма - в този случай не добавяйте вино.

Прясното зеле с кайма в тенджера е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: