ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Тортия»Тортия с карфиол и картофи

Тортия с карфиол и картофи

Тортия с карфиол и картофи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола, начупете го на малки розички. След това сварете карфиола на пара до омекване. Оставете го настрана.

Обелете и нарежете на парчета лука и картофи. Изпържете ги до омекване в загрят зехтин на ниска степен.

В отделна купа разбийте с телена бъркалка яйцата. Прибавете към тях карфиола, пържените картофи и лук. Намачкайте с дървена лъжица, не бива да остават големи парчета.

Загрейте тиган и сипете в него 2 лъжици от мазнината, в която се пържиха зеленчуците.

Сипете сместа и печете на ниска степен. Щом тортията стане готова от едната страна, я обърнете с помощта на голяма чиния и изпечете и от другата.

Поднесете омлета веднага.

Тортията с карфиол и картофи е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: