Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с нахут по ориенталски

Булгур с нахут по ориенталски

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Булгур с нахут по ориенталски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • булгур - 150 г
  • нахут - 200 г от консерва
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен чесън - 1 стрък
  • тиквички - 1 /2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • канела
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • джинджифил
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и зеленият лук се нарязват на ситно. Морковът се настъргва. Тиквичката се реже на ситни кубчета. Сипваме всички зеленчуци в оризоварката. Добавям 2 с.л. олио и 1 кубче зеленчуков бульон.

Сипваме 1 ч.ч. вода и оставям зеленчуците да се сготвят. След като зеленчуците са омекнали, добавяме булгурът. Разбъркваме и добавяме още малко вода, така че да може булгурът да се свари.

След като се е сготвил, овкусяваме с ориенталски подправки като слагаме по щипка от канелата, кимиона, джинджифила, черния пипер и индийското орехче. При нужда посолете.

Преди да изключите оризоварката добавете нахута от консерва и разбъркайте да си поеме от подправките.

Ако не разполагате с оризоварка можете да сготвите ястието с булгур по същия начин в тенджера или Мултикукър, това не е проблем. Да ви е сладко!

Булгур с нахут по ориенталски е постно ястие и може да се консумира от вегетарианци.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: