Начин на приготвяне
Лукът и зеленият лук се нарязват на ситно. Морковът се настъргва. Тиквичката се реже на ситни кубчета. Сипваме всички зеленчуци в оризоварката. Добавям 2 с.л. олио и 1 кубче зеленчуков бульон.
Сипваме 1 ч.ч. вода и оставям зеленчуците да се сготвят. След като зеленчуците са омекнали, добавяме булгурът. Разбъркваме и добавяме още малко вода, така че да може булгурът да се свари.
След като се е сготвил, овкусяваме с ориенталски подправки като слагаме по щипка от канелата, кимиона, джинджифила, черния пипер и индийското орехче. При нужда посолете.
Преди да изключите оризоварката добавете нахута от консерва и разбъркайте да си поеме от подправките.
Ако не разполагате с оризоварка можете да сготвите ястието с булгур по същия начин в тенджера или Мултикукър, това не е проблем. Да ви е сладко!
Булгур с нахут по ориенталски е постно ястие и може да се консумира от вегетарианци.