Начин на приготвяне
Обелете чесъна и го нарежете на малки парчета. Сложете го в дървено хаванче заедно с розмарина, ригана и солта. Начукайте, докато стане на паста.
Измийте пилешките гърди и ги сложете в найлонов плик с цип. Добавете чесновата паста, зехтина и лимоновата кора. Оставете така в хладилника за един час.
Маринованите пържоли подредете в тавичка за печене. Поръсете още малко с риган и розмарин. Нарежете половината лимон на парчета. Сложете ги между месото.
Налейте много малко водичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути.
Обръщайте на всеки 10 минути пилешките гърди, за да поемат хубаво от ароматите. Извадете и поднесете веднага.
Диетичните пилешки гърди на фурна са готови.