Начин на приготвяне
Сварете пилето в подсолено вода. Обезкостете го, накъсайте го на малки парченца и го напръскайте с коняк.
Запържете ориза в около 1/3 от маслото до прозрачност, след което го залейте с 3 ч.ч. бульон. Време е да добавите стафидите и да разбъркате. Варете продуктите около 20 минути на тих огън до набъбване на ориза.
Загрейте още 1/3 от маслото и задушете нарязаните на ситно лук, моркови и гъби. Залейте с 1 ч.ч. бульон и задушавайте до омекването на зеленчуците.
С останалото масло намажете дъното и стените а дълбок съд за печене. Сложете първо половината ориз, отгоре подредете пилешкото месо и покрийте с останалия ориз. Залейте ястието с предварително разбитите яйца, добавете щипка сол и оставете настрана за 10-15 минути.
Печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. Преди поднасяне поръсете с настърган кашкавал и черен пипер.
Коментари