Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават или смилат в блендер. Към тях се прибавя разтопеното краве масло, след което се объркват да станат на трохи.
От бисквитените трохи се слага на дъното на чаша и се притискат, за да се получи нещо като блат.
Портокалът се нарязва на колелца, които се разрязват после на две равни части и се поставят по вътрешната стена на чашите за чийзкейка.
В купа се смесват заквасената сметана, крема сиренето, портокаловата есенция и разбитата с пудра захар течна, животинска сметана.
Кремът се разбърква внимателно на най-ниската скорост на миксера и разпределя в чашите.
Плодовият чийзкейк завършва със слой сладко от портокали. За декорация използвах зрънца нар и розмарин.
Портокаловият чийзкейк в чаши се сервира охладен.
Бърз и много вкусен чийзкейк без печене, с който ще очаровате своите гости!