Начин на приготвяне
Страхотна гарнитура, а също така и предястие са целите печурки на фурна. Без подправки, само сол, а може и без нея.
Изключително лесното им приготвяне ви позволява, докато се пекат, да сготвите нещо друго през това време.
Тук, много важно за печурките е да не се мият, защото задържат много вода и след това във фурната вместо да се пекат, ще се варят.
Обелете гъбите внимателно и отрежете малка част от пънчето. Също така може да почистите с четка, но аз предпочитам да махна горния слой за по-голяма сигурност.
Готовите гъби подредете в тава за печене. Поръсете със сол и нарежете парчета краве масло.
Печете гъбите в масло в предварително загрята фурна на 190-200 градуса до готовност.
По време на печене може да обръщате гъбите, за да поемат мазнината от двете страни. Извадете и сервирайте печените гъби топли в подходяща чиния.