Шоколадов мраморен кекс

КериКериНовак
30/05/2009
"Това не е обикновен кекс, а шоколадово изкушение, с невероятен вкус и аромат!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 812
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците и жълтъците по отделно, като добавяме по 1 ч.ч. захар постепенно. Добавяме млякото и белтъците към жълтъците, след това и разтопеното масло.

Смесваме бакпулвера и солта с брашното и започваме да добавяме към сместа, като разбъркваме непрекъснато.

Отделяме 1/3 от тази смес и към нея добавяме предварително разтопения шоколад. Към другата смес добавяме ванилията. Изсипваме в намаслена и набрашнена форма първо шоколадовата смес, а в нея и светлата, така, че тъмното тесто да остане отстрани и отдолу във формата.

Пече се в предварително загрята фурна на около 180 гр. за приблизително 50 - 60 мин. Оставяме настрани да се охлади на стайна температура (за около час) и обръщаме в чиния за сервиране.

По желание поръсваме с пудра захар или пък правим глазура от шоколад

Рейтинг

5 10
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Ива
Ива
26.08.2013 13:41
1 ч.ч кафе 3:1 дали ще може да замести прясното мляко?
0
0
Eli
Eli
06.06.2012 14:18
Абе хора честно ви трябват малко часове по български. Рецептата се разбира без проблем. Захарта е 2 чаши, пише по една чаша в белтъците и една в жълтъците. После 1/3 от сместа се оцветява в кафяво ( за целта се слага в отделна купа), а 2/3 си остава бяла, Във формата се изсипва първо кафявата, а върху нея и бялата смес. Нищо не остава. Толкова ясно е обяснено, че няма и накъде.
1
0
нина
нина
04.04.2011 19:14
И като отделим 1/3 от сместа с разтопения шоколад какво я правим, като печем другата смес ? Нещо не е много ясно.
1
0