Вкусна вечеря за Свети Валентин

Вкусна вечеря за Свети Валентин
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
14/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви30 мин.
Общо70 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • свински пържоли - 2 бр. от рибицата
  • краве масло - малка бучка
  • сол
  • черен пипер
  • козе сирене - 2 бр. медальони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Сложете го в загрят тиган с 2-3 с.л зехтин и пържете, докато стане кафяв на цвят. Сложете кафявата захар и карамелизирайте за няколко минути. Изключете и заделете.

В сух тиган с незалепващо дъно изпечете козе сиренето от двете страни. Извадете и заделете готовото печено сирене.

Пържолите измийте и подсушете. Поръсете със сол и черен пипер. Оставете за половин час. В загрят тиган разтопете кравето масло и поставете крехките свински пържоли.

Изпечете ги от двете страни по вкус. Извадете и поставете в голяма чиния. Сложете малко от карамелизирания лук и едно колелце от сиренето. Поднесете веднага Вкусната вечеря за Свети Валентин, докато е топло яденето.

Не забравяйте да поднесете и десерт за Свети Валентин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: