Фалафели

Фифи
Фифи
Новак
22/10/2011
"Ето рецептата за най-вкусните фалафели и да не сме ви видели повече на опашката пред дюнерите!"
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 560
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутаът се накисва от вечерта в хладка вода, за да набъбне. На сутринта се отцежда от водата. Смесва се с магданоза, смлян сух кориандър, почистени от семената чушки, чесън на прах и почистените и едро нарязани моркови. Всичко се смила на твърда паста, подправя се с черен или бял пипер и се прибавя 1 бакпулвер

Омесва се добре, оформят се кюфтенца, които се пържат в много мазнина без да се овалват в брашно.

Готовите фалафели се отцеждат от излишната мазнина върху готварска салфетка. Поднасят се топли с хумус.

Рейтинг

5 10
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
maria
maria
17.06.2016 12:48
Много вкусна рецепта, много пухкави станаха фалафелите и така останаха и на другия ден. Само накиснах нахута за една вечер и ги изпекох, не съм ги пържила. Поднесох ги със сос от кисело мляко,тахан,чесън и лимонов сок и бяха чудесни.
0
0
анго
анго
14.10.2013 22:18
само се кисне за една вечер.после се смила с подправките и се пържи.може и да му направите дупка с пръст в средата,ако желаете.
0
0
Админ
Админ
05.01.2012 21:39
Нахутът не се сварява. От получената паста се правят кюфтенца които се изпържват в мазнина. Така се сготвя нахута.
1
1