Начин на приготвяне
Разтворете маята във водата.
Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата.
Добавете всички съставки без свинската мас. Замесете тесто.
Доизмесете тестото, като добавяте от свинската мас, до пълното усвояване. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса.
Готовото тесто разделете на 4 равни части. Разточете на правоъгълен лист. Сложете от плънката, приготвена от разбития белтък и натрошеното сирене. Поръсете с шарената сол и завийте на руло.
Разрежете рулото на 3 - 4 парчета. Сплескайте леко отгоре и подредете в тавичка домашните рогчета, застлана с хартия за печене на разстояние.
Оставете да втасат за около половин час. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете и охладете леко, преди да сервирате рогчетата с шарена сол.