Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Рогчета с шарена сол

Рогчета с шарена сол

Рогчета с шарена сол
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
170 мин.
Порции
12
"За един пикник сред природата задължително направете много от тези рогчета - със сигурност няма да си върнете нито едно"

Необходими продукти

  • вода - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • мая - 10 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • свинска мас - 150 г
  • брашно - около 500 г
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • сирене - 250 г
  • белтък - 1 бр.
  • шарена сол - на вкус
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • олио - 1 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата.

Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата.

Добавете всички съставки без свинската мас. Замесете тесто.

Доизмесете тестото, като добавяте от свинската мас, до пълното усвояване. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса.

Готовото тесто разделете на 4 равни части. Разточете на правоъгълен лист. Сложете от плънката, приготвена от разбития белтък и натрошеното сирене. Поръсете с шарената сол и завийте на руло.

Разрежете рулото на 3 - 4 парчета. Сплескайте леко отгоре и подредете в тавичка домашните рогчета, застлана с хартия за печене на разстояние.

Оставете да втасат за около половин час. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете и охладете леко, преди да сервирате рогчетата с шарена сол.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: