Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Замразен нахут за директна употреба

Замразен нахут за директна употреба

Замразен нахут за директна употреба
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Общо
24 мин.
Порции
10
"Винаги може да имате нахут под ръка за различни рецепти - просто вижте как да го приготвите"

Необходими продукти

  • нахут - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете нахута и го изсипете в голяма купа или две по-малки.

Налейте вода до горната част на съда. Оставете така за 24 часа.

Сменяйте водата на всеки 3-4 часа. Оцветява се в оранжево, но това да не ви притеснява, нормално е.

На следващия ден излейте всичката вода, измийте и оставете в гевгир да се отцеди.

Разпредете в найлончета, затворете и оставете в хладилника.

Така приготвения нахут ще ви спести много време. Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: