Свински кебап с бяло вино

Свински кебап с бяло вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
23/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви25 мин.
Общо40 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и нарежете на малки хапки. Обелете лука и нарежете на полумесеци.

В тенджера под налягане сложете 3 с.л олио и запържете свинските хапки до златисто. Добавете лука и изчакайте леко да омекне.

Сложете червения пипер и запържете за няколко минути. Добавете виното и изчакайте да се изпари алкохола. Налейте вода, колкото да покрие, и добавете подправките.

Изчакайте да заври и затворете с капака. След като се вдигне налягането, засечете 15-20 минути. Изключете, отворете клапана да излезе парата и след това махнете капака.

В купичка сложете брашното и малко вода. Разбъркайте с тел до смес без бучки.

Излейте в тенджерата при свинския кебап, разбъркайте и върнете на котлона за пет минути.

Изключете и сервирайте свинския кебап с бяло вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: