Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с чеснова марината

Печена скумрия с чеснова марината

ЗориЗори
Новак
1715465k
Печена скумрия с чеснова марината
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • скумрия - 1 килограм, дребна черноморска
  • морска сол - 1 ч.л. смляна
  • пипер меланж - 1 ч.л. (черен, бял, розов пипер)
  • кимион - 1 к.л.
  • чесън - 3 к.л. на люспи
  • магданоз - 2 к.л. изсушен, стрит
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 2 бр. лимона
  • за заливката
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • оцет - 1 к.ч. винен
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и хрилете, измийте я много добре. Оставете главите и опашките.

Овкусете скумриите със смлените ароматни подправки - черен, бял и розов пипер, морска сол, чесън, кимион, сушен магданоз.

Полейте със зехтина и лимоновия сок и оставете да се мариноват на хладно за поне 1 час.

Изпечете рибата на добре загрята скара и от двете страни.

Веднага щом се изпече, полейте с предварително приготвения сос от оцет, наситнен чесън и магданоз.

Печената скумрия с чеснова марината е готова.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: