Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с лук и домати

Свински ребра с лук и домати

Свински ребра с лук и домати
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
3
"Любим начин за приготвяне на свински ребра с лук и домати - препоръчваме ви го"

Необходими продукти

  • свински ребра - 1 бр. около 500 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чери домати - 10 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • барбекю сос - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 1/2 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, лука и моркова. Нарежете ги на парчета. Сложете ги на дъното на гювеча заедно с чери доматите. Полейте със зехтина и натрошете пилешкия бульон.

Разбъркайте добре. Измийте ребрата и ги разрежете на две или три парчета (зависи колко са големи). Намажете ги от двете страни със соса барбекю.

Поставете ги отгоре. Налейте виното и затворете гювеча с капака. Поставете в студена фурна на 250 градуса за 15-20 минути.

Намалете след това на 170 и печете три часа ребрата с картофи. Махнете капака и ако е нужно, запечете отгоре до златисто. Извадете и поднесете веднага печените свински ребърца.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: