Начин на приготвяне
Най-напред се захващаме с приготвянето на крема за нашия нежен пандишпанов сладкиш.
В тенджера изсипваме прясното мляко, захарта, нишестето и жълтъка. Слагаме на котлона и бъркаме непрекъснато до сгъстяване. Щом стане готов, добавяме ванилията.
В отделен съд счупваме яйцата и ги разбиваме със захарта, най-добро с миксер. Трябва да се получи гъста консистенция.
Брашното пресяваме заедно с бакпулвера. Добавяме солта и ванилията към тях. Малко по малко ги прибавяме към яйчената смес. Разбъркваме с лъжица.
Ще ни трябва продълговата тава, която застиламе с хартия за печене. Вътре изсипваме готовата смес. Разпределяме равномерно. Отгоре изсипваме крема на 6 места (купчини).
Печем лекия сладкиш за 10-12 мин. на 180 градуса във фурна, която предварително сме затоплили.
Щом пандишпановият крем-сладкиш стане готов и изстинал, поръсваме с пудра захар, режем на парчета и поднасяме.