Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Американски сладкиш с крем

Американски сладкиш с крем

Американски сладкиш с крем
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хубави неща изискват търпение, доказваме го още веднъж с американския сладкиш с крем"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • банани - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
  • масло - 100 г меко
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 капки - течна
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • натурално нишесте - 1 пакетче
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 4 капки течна
  • лимонова есенция - 2 капки
  • йогурт - 1 ч.ч.
  • бял шоколад - 50 г
  • шоколадови пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта за 2-3 минути. Добавяме яйцата и продължаваме да разбиваме.

Смесваме брашното, канелата, солта, бакпулвера и какаото в отделен съд и след това изсипваме на части в яйчената смес, като продължаваме да разбиваме.

Накрая добавяме и ванилията и нарязваме вътре бананите на шайбички.

Разбъркваме на ръка и изсипваме в правоъгълна тефлонова тавичка.

Печем около 25 минути на 200 градуса.

За крема, първо, смесваме нишестето с водата, след това кипваме млякото със захарта и на струйка наливаме нишестето, като с другата ръка бъркаме енергично.

Когато кремът се сгъсти, го отместваме в от котлона и веднага добавяме ванилията, лимонената есенция и белия шоколад.

Оставяме крема да изстине, колкото да не е горещ, и добавяме йогурта.

Нарязваме сладкиша на парчета, подреждаме в чинийки и заливаме отгоре с 2 лъжици от крема всяко парче.

Поръсваме с шоколадови пръчици и сервираме американски сладкиш с крем.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: