Начин на приготвяне
Разбиваме маслото със захарта за 2-3 минути. Добавяме яйцата и продължаваме да разбиваме.
Смесваме брашното, канелата, солта, бакпулвера и какаото в отделен съд и след това изсипваме на части в яйчената смес, като продължаваме да разбиваме.
Накрая добавяме и ванилията и нарязваме вътре бананите на шайбички.
Разбъркваме на ръка и изсипваме в правоъгълна тефлонова тавичка.
Печем около 25 минути на 200 градуса.
За крема, първо, смесваме нишестето с водата, след това кипваме млякото със захарта и на струйка наливаме нишестето, като с другата ръка бъркаме енергично.
Когато кремът се сгъсти, го отместваме в от котлона и веднага добавяме ванилията, лимонената есенция и белия шоколад.
Оставяме крема да изстине, колкото да не е горещ, и добавяме йогурта.
Нарязваме сладкиша на парчета, подреждаме в чинийки и заливаме отгоре с 2 лъжици от крема всяко парче.
Поръсваме с шоколадови пръчици и сервираме американски сладкиш с крем.