ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Запечена свинска кавърма

Запечена свинска кавърма

ИввИвв
Новак
2
6
70
18/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Добър апетит с тази вкусна запечена свинска кавърма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на дребни кубчета. Запържете до зачервяване, след което добавете праза, който също да се задушава заедно с месото.

Сипете виното и изчакайте леко да се изпари. Добавете доматеното пюре и подправките - чубрица, червен и черен пипер, сол на вкус.

След като месото се задуши, прехвърлете сместа в тава и печете в загрята на 220 градуса фурна.

Около 5 минути преди да извадите кавърмата от фурната, поръсете с настърган кашкавал и печете до разтапянето му.

Запечената свинска кавърма е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: