Оризов пастет

МаяМаяНовак
07/01/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 321
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза и добре изцедете.

Изчистените и нарязани на дребно гъби и зелен лук запържете в 2 с. л. масло, добавете малко вода и задушете до омекване. Добавете ситно нарязаната шунка и пилешко месо, доматите, доматеното пюре и магданоза. Задушете покрито с капак за около 15 мин. Подправете със сол и черен пипер.

Ако получения сос е много гъст добавете малко вода. Получения сос през сито изсипете в ориза и добре разбъркайте.

Във форма, намазана със масло и поръсена със галета изсипете половината от ориза. Отгоре изсипете месото със гъбите и отгоре останалия ориз. Отгоре поръсете с 2 с. л. краве масло и печете във фурна до златисто.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар