Козуначени курабийки за Великден

EfrosiaEfrosia
Джедай
479
969
10
1k
11/03/2021
"И тъй като наближава Великден, ще ви зарадваме с една рецепта за козуначени курабийки, които само за 40 минути може да приготвите"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • орехи - 50 грама смлени, за поръсване
  • брашно - около 700 г
  • яйца - 2 + 1 жълтък за намазване
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч. мас или масло
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • сода - 1 ч.л. равна бикарбонат
  • лимони - настъргана кора на 1 лимон
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата заедно със захарта. Добавете към тях киселото мляко с угасените в него 2 вида сода.

Разбъркайте добре и добавете мазнината, кората от лимон и накрая - пресятото брашно. Постепенно замесете гладко тесто.

От него може да късате топчета и да ги сплесквате или да ги разточите и изрежете в желаните от вас форми курабии. Подредете ги в тава с хартия за печене.

Намажете ги със смес от разбития с малко олио жълтък и смлени орехи.

Поръсете всяка курабийка със захар. Печете в умерено загрята фурна до готовност.

Козуначените курабийки за Великден са много сполучливи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар