Трайни коледни сладки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
45
152
1k
8
05/01/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • краве масло - 150 г
  • захар - 170 г
  • сода - 1 пакетче амонячна
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • за глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • лимонов сок - 2 капки
  • за украса
  • сладки перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези ефектни сладки пресейте брашното с амонячната сода, бакпулвера и щипка сол. Прибавете яйцата, жълтъка, кравето масло, захарта и прясното мляко. Ароматизирайте с настърганата кора на един био лимон.

Замесете меко тесто. От тестото късайте по малки парчета около 12-13 градуса и направете на фитилчета. Застелете тава с хартия за печене. Всяко фитилче завийте на кръг, като там където се съединяват двата края, притиснете леко с пръсти.

Изпечете сладките за Коледа на 170 градуса в предварително загрята фурна до леко порозовяване. Охладете на решетка. В купа сложете един белтък и разбийте с телена бъркалка с 1-2 капки лимонов сок.

Прибавете постепенно пудрата захар, разбивайки, докато получите гъста смес. С нея намажете охладените сладки. Поръсете ги със сладки перли и оставете да засъхнат добре домашните сладки с масло.

Да ви е сладко!

Рецептата за Трайни коледни сладки е изпълнена!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар