Начин на приготвяне
За тези ефектни сладки пресейте брашното с амонячната сода, бакпулвера и щипка сол. Прибавете яйцата, жълтъка, кравето масло, захарта и прясното мляко. Ароматизирайте с настърганата кора на един био лимон.
Замесете меко тесто. От тестото късайте по малки парчета около 12-13 градуса и направете на фитилчета. Застелете тава с хартия за печене. Всяко фитилче завийте на кръг, като там където се съединяват двата края, притиснете леко с пръсти.
Изпечете сладките за Коледа на 170 градуса в предварително загрята фурна до леко порозовяване. Охладете на решетка. В купа сложете един белтък и разбийте с телена бъркалка с 1-2 капки лимонов сок.
Прибавете постепенно пудрата захар, разбивайки, докато получите гъста смес. С нея намажете охладените сладки. Поръсете ги със сладки перли и оставете да засъхнат добре домашните сладки с масло.
Да ви е сладко!
Рецептата за Трайни коледни сладки е изпълнена!