Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Трайни коледни сладки

Трайни коледни сладки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Трайни коледни сладки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • краве масло - 150 г
  • захар - 170 г
  • сода - 1 пакетче амонячна
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • за глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • лимонов сок - 2 капки
  • за украса
  • сладки перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези ефектни сладки пресейте брашното с амонячната сода, бакпулвера и щипка сол. Прибавете яйцата, жълтъка, кравето масло, захарта и прясното мляко. Ароматизирайте с настърганата кора на един био лимон.

Замесете меко тесто. От тестото късайте по малки парчета около 12-13 градуса и направете на фитилчета. Застелете тава с хартия за печене. Всяко фитилче завийте на кръг, като там където се съединяват двата края, притиснете леко с пръсти.

Изпечете сладките за Коледа на 170 градуса в предварително загрята фурна до леко порозовяване. Охладете на решетка. В купа сложете един белтък и разбийте с телена бъркалка с 1-2 капки лимонов сок.

Прибавете постепенно пудрата захар, разбивайки, докато получите гъста смес. С нея намажете охладените сладки. Поръсете ги със сладки перли и оставете да засъхнат добре домашните сладки с масло.

Да ви е сладко!

Рецептата за Трайни коледни сладки е изпълнена!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: