ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Сладки сиропирани охлювчета

Сладки сиропирани охлювчета

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Новак
10
31
723
6
17/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции5
"Подсладете следобедите си с няколко от тези сладки сиропирани охлювчета"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 700 грама
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 350 - 400 мл
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - настъргана на 1 лимон
  • За намазване на корите
  • краве масло - 1/2 пакетче от 125 грама
  • орехи - смлени
  • За сиропа
  • вода - 1 литър
  • захар - 1 килограм
  • лимонов сок - на 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете сиропа от водата и захарта. Щом кипне, варете в продължение на 5 минути. Добавете лимоновия сок и махнете от котлона.

Замесете тесто от посочените съставки. Покрийте готовото тесто с чиста кърпа и оставете да втаса на топло за 20-тина минути. След това го премесете отново и го разделете на четири равни топки.

Всяка част оформете на питка и разточете на тънка кора. Намажете корите обилно с разтопено масло и поръсете със смлените орехи. Завийте на руло и след това нарежете на парчета с дължина 5-6 см.

Поставете вкусните охлювчета в намазнена тава с разреза нагоре. Оставете да втасат 15-тина минути.

Печете в загрята на 180 градуа фурна за 20-25 минути. Залейте леко охладените охлювчета със студения захарен сироп.

Сладките сиропирани охлювчета са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: