Начин на приготвяне
Накиснете стафидите в лъжица ром и 2 лъжици топла вода. Ако нямате алкохол, може да използвате само топла вода.
В тенджерка загрейте 250 мл от млякото. Прибавете ванилията и захарта.
Останалото мляко разбийте заедно с брашното и жълтъците.
Когато млякото в тенджерката кипне, свалете от огъня и на тънка струя добавете студеното мляко (не спирайте да бъркате).
Върнете на котлона и варете млечния крем до сгъстяването му.
Получава се крем, една идея по-гъст от обичайния. Покрийте го с фолио за свежо съхранение, за да не хваща коричка и приберете в хладилник.
Отцедете стафидите от течността.
Сложете хартия за печене в голямата тава на фурната.
Разгънете охладеното бутертесто и го намажете с млечния крем. Отгоре поръсете със стафидите и навийте по късата страна на руло.
С остър нож нарежете бутер рулото на охлювчета, дебели около 1.5-2 см.
Сложете сладките охлювчета в тавата и ги дооформете, ако се налага.
Загрейте фурната на 190 градуса и ги изпечете до получаване на хубав загар. Охладете ги леко и ги поръсете с пудра захар за разкош.
Сладките охлювчета с млечен крем и стафиди са чудни.