Начин на приготвяне
Първо сварете сиропа от водата и захарта. Щом кипне, варете в продължение на 5 минути. Добавете лимоновия сок и махнете от котлона.
Замесете тесто от посочените съставки. Покрийте готовото тесто с чиста кърпа и оставете да втаса на топло за 20-тина минути. След това го премесете отново и го разделете на четири равни топки.
Всяка част оформете на питка и разточете на тънка кора. Намажете корите обилно с разтопено масло и поръсете със смлените орехи. Завийте на руло и след това нарежете на парчета с дължина 5-6 см.
Поставете вкусните охлювчета в намазнена тава с разреза нагоре. Оставете да втасат 15-тина минути.
Печете в загрята на 180 градуа фурна за 20-25 минути. Залейте леко охладените охлювчета със студения захарен сироп.
Сладките сиропирани охлювчета са готови.