Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки сърчица с лук и гъби

Пилешки сърчица с лук и гъби

Пилешки сърчица с лук и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"И за основно е страхотно, и за мезе - също - насладете се на пилешките сърчица с лук и гъби"

Необходими продукти

  • пилешки сърчица - 200 грама
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 1 голяма глава
  • печурки - 150 - 200 грама
  • масло - 100 грама
  • олио - 50 мл
  • универсална подправка - пикантина на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сърчицата и добре ги отцедете. Нарежете на жулиени лука и печурките.

Сипете олиото в тиган, добавете маслото и запържете сърчицата. Налейте малко вода и сложете капак. Щом течността изври, сипете бялото вино и нарязаните гъби и лук.

Овкусете с черен пипер и пикантина и отново сложете капака. Задушете сърчицата до готовност.

Махнете капака и гответе докато ястието остане само на мазнина.

Друг вариант за приготвяне на сърчицата е да ги сварите предварително, след което да запържите с лука, виното и гъбите. И двата варианта са много сполучливи.

Поднесете с лимон и пресен магданоз.

Пилешките сърчица с лук и гъби са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: