Сърчица с гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Сърчица с гъби1 / 2
26/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тесто - многолистно 500 гр.
  • масло - 25 гр.
  • чесън - 1 глава
  • гъби - печурки 200 гр.
  • сметана - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • салата - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко разточете тестото на мека повърхност. С помощта на шаблон изрежете сърца. Сложете ги върху намазана с маргарин тавичка.

В центъра на всяко сърце сложете по-малък шаблон. Изрежете по контура. Не махайте получената сърцевина.

Намажете сърцата с разбитото яйце и изпечете в предварително загрята фурна за 10-15 мин.

Нарежете гъбите на половинки или четвъртинки (зависи от големината им).

В тенджера разтопете маслото, прибавете счуканият чесън, гъбите и задушете на умерен огън за 5 мин.

Снемете от огъня, прибавете сметаната и подправете със сол и черен пипер.

От изпечените сърца внимателно извадете средата. Напълнете получените дупчици с гъбената смес.

Сервирайте сърцата украсени с листа салата.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: