Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински сърчица с чушки и лук

Свински сърчица с чушки и лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Свински сърчица с чушки и лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Страхотно мезенце за домашното ви червено вино"

Необходими продукти

  • червени чушки - 4 печени
  • свински сърца - 2 броя
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 3 броя
  • червен пипер
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете свинските сърца в подсолена вода.

Отцедете и ги нарежете на ситни парченца.

Нарежете чушките на кубчета, а лука наситнете. Обелете и пасирайте доматите.

Загрейте олиото в дълбок тиган. Задушете първо лука с чушките и доматите, а след това добавете и сърчицата.

Запържете и овкусете с изброените подправки.

Поръсете мезето с наситнен магданоз и го сервирайте топло.

Свинските сърчица с чушки и лук са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: