Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете захарта, солта, разбитото яйце и белтък. Добавете оцета, олиото и предварително затопленото мляко, постепенно замесете меко тесто. Покрийте готовото тесто със стреч фолио и оставете да престои около час или докато удвои обема си.
Междувременно пригответе плънката. За целта разбийте яйцето с киселото мляко. Добавете натрошеното сирене и разбъркайте. Отделно разтопете маслото.
Разделете втасалото тесто на три еднакви парчета, оформете на топки и разточете до получаване на тънки кори. Всяка една кора намажете обилно с разтопено масло и с 1/3 от плънката.
Навийте на руло и нарежете на рулца с ширина 3-4 см. Сложете рулцата в предварително намазнена форма за кекса.
Намажете получения тутманик с масло и разбит с малко олио жълтък. Ако желаете, поръсете със семена.
Включете фурната на 180 градуса и сложете тутманика вътре. Печете около 40 минути или до готовност.
Тутманикът в кексова форма е много вкусен.