Начин на приготвяне
Разтопете двата вида шоколад и ги смесете в подходяща купа. Добавете нарязания на много ситно парченца локум.
Натрошете на по-едро бисквитите и ги добавете към сладката смес. Накрая добавете и орехите - накълцани с нож. Разбъркайте много добре.
За оформянето на сладкия салам аз ползвах силно наребрена форма, която е наполовината на обема на кейковата форма. Така сладкият салам ще изглежда още по-интересно.
Облицовайте цялата форма свежо фолио, така че то да излиза извън формата - така шоколадовият сладкиш ще се извади по-лесно.
Изсипете сместа вътре, притиснете с лъжица и загладете. Покрийте отгоре плътно с фолиото и оставете да престои в хладилник за поне 3-4 часа.
Извадете, махнете фолиото и поръсете сладкиша обилно с пудра захар. Разрежете и поднесете с топка разбита сметана.
Сладкият салам с локум е готов.