Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите на ръка в купа. Отгоре нарязваме шоколада и маслото на парчета.
Сипваме водата и локума в тенджера и кипваме. Варим 5-6 минути, като разбъркваме периодично. Отместваме от котлона и изсипваме при бисквитите. Разбъркваме и добавяме какаото, пудрата захар, мармалада от шипки и смлените орехи. Смесваме хубаво и прибираме за 2 часа в хладилника.
След това разстиламе две парчета алуминиево фолио на плота и намазваме с малко олио. Отгоре разпределяме по половината смес на всяко фолио, оформяме по дължина и навиваме, заедно с фолиото на сладък салам.
Прибираме в хладилника за една нощ.
Преди сервиране махаме фолиото и поръсваме обилно с пудра захар сладкия салам с бисквити. След това нарязваме на парчета.
Сладък салам с мармалад - любим ретро десерт!