Начин на приготвяне
Половината бисквити се смилат на прах. Останалите бисквити се начупват на едро. Морковите се настъргват на ситното ренде.
Настърганите моркови се слагат в тиган с дебело дъно, поръсват се със захарта, добавя се една трета от маслото и всичко се смесва. Задушават се 30 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане.
Свалят се от огъня, добавя се останалото масло и се разбърква. Добавят се канелата, джинджифилът, индийското орехче и ванилията и се разбърква добре. Добавят се смлените орехи и смлените бисквити. Всичко се разбърква много добре и се добавят парчетата бисквити.
Сместа се слага в продълговата форма за кекс, постлана с прозрачно фолио и се изравнява повърхността. Отгоре се покрива с фолио и се оставя за 4 часа в хладилника.